Ruta: Oristà - Mas Rocaguinarda - Esgrafiats d'en Perot - Oristà

Agradable ruta pel Lluçanès que segueix l'itinerari 19 del llibre A peu per Osona, de Josep Mauri i Portolès, Col·lecció Azimut - 42, Cossetània Edicions. Sortida i arribada al poble d'Oristà, al sud del Lluçanès (és el municipi més extens de tota Osona i disposa d'una sorprenent cripta romànica dins de l'església de Sant Andreu).

Travessem uns quants cops la Riera Gavarresa (que anirà a parar al Llobregat), veiem masies amb importants explotacions agrícoles i ramaderes (La Quintana), masies molt ben recuperades (Cal Tint, Cal Miquelet), masies en runes (La Rierola, Can Rocaguinarda) i masies en plena restauració (La Gallinera). Està tot el camí molt ben indicat, excepte el petit corriol que mena des de Mas Rocaguinarda fins el Cingle dels Tres Còdols, on trobem els Esgrafiats d'en Perot.

Cal seguir uns punts verds que comencem a veure a prop de la porta de l'antic mas. Cal anar una mica en compte en aquest tram. Els esgrafiats sorprenen. Sembla que n'hi ha de principis del segle XVII fets pel que fou famós bandoler Perot, nascut al mas proper de Rocaguinarda i que d'altres són molt més actuals. Nogensmenys, fan de molt bon visitar.

Darrera actualització: 23.03.2022 | 11:37