Fira d'Oristà

La fira d'artesania d'Oristà es va implantar l'any 1993.

Els inicis foren molt artesanals, perquè es va enfocar vers els productors artesans d'aquesta comarca natural del Lluçanès, però més tard, per la manca d'expositors d'aquest gènere, es va canviar la dinàmica de la fira. Actualment està oberta a tots els públics, però sense deixar de banda les característiques inicials de l'artesania.

A la fira hi podreu trobar parades amb productes de molts tipus, com són: Alimentaris (llonganisses, formatges, mel, caramels, etc..), herbolaris, de cistelleria, artesans de fusta i boix, joguines de fusta, roba (jerseis de llana fets a mà, etc..). Des de l'organització s'ha intentat sempre fer una fira d'artesania, però sense discriminar ningú, doncs també hi poden tenir lloc artesans d'altres països.

En les més recents edicions hem aconseguit fer demostracions de com es treballava antigament. Així hem recuperat, pels visitants, oficis actualment quasi desconeguts. En vista dels resultats, i de que agrada a la gent, això s'ha anat repetint fins a l'actualitat.

Han passat per la fira diverses demostracions d'oficis, com són: boter, bufador de vidre, picapedrer, tallador de fusta, cisteller, puntaire, espardenyer, escloper, fariner, escultors amb fang, terrissaires, esmolet, ferrador de cavalls, teuler, vitraller, forjador.... Aquest any seguirem amb la mateixa tradició amb noves demostracions artesanals.

En el decurs de la fira hi sol haver animacions pels carrers i places, per entreteniment de petits i grans.

També es pot visitar la Cripta Preromànica i el Museu “Rocaguinarda” de Terrissa Catalana.

Darrera actualització: 23.03.2022 | 11:31