Pacte d'Estat 2019 contra la violència de gènere

Dijous, 31 de desembre de 2020

Des de la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Oristà, hem impulsat la creació de la Comissió de treball contra la violència masclista amb el suport del Pacte d'Estat contra la Violència masclista, en el qual hi participa el personal especialitzat de l'àrea bàsica de salut de St. Quirze de Besora, personal tècnic del Consorci del Lluçanès, el Consorci d'Osona de Serveis Socials, el Grup d'Atenció a les Víctimes , de Mossos d'Esquadra i personal de l'Oficina tècnica d'Igualtat de Gènere i LGTBI d'Osona.

L'objectiu és crear un circuit d'actuació coordinat contra la violència masclista en l'àmbit de la parella adaptat a la realitat del nostre municipi i del Lluçanès i consensuat per a tots els agents que hi intervenen així com atendre casos concrets per donar respostes conjuntes i coordinades a les persones afectades; proposar activitats de sensibilització i campanyes de comunicació.

Aquesta comissió ofereix un teixit de serveis, pròxims i coordinats, a la ciutadania per dotar dels recursos d'atenció directes i especialitzats que puguin necessitar les dones víctimes de violència masclista.

Des de l'Ajuntament d'Oristà estem adherits al Pla comarcal d'igualtat de gènere, un pla en el qual una de les seves línies estratègiques, que compartim i fem nostres des del municipi, hi ha  la de reforçar i ampliar l'acció contra les violències masclistes. És per això que des de l'Ajuntament, estem desenvolupant diferents accions de sensibilització i prevenció que desenvolupem de manera directa o bé amb el suport i assessorament del Consorci del Lluçanès i de l'Oficina tècnica d'igualtat de gènere i LGTBI, titularitat del Consell Comarcal d'Osona i de l'Ajuntament de Vic.

La suma i implicació coordinada de diferents entitats i institucions en la lluita i l'abordatge de les violències masclistes, és un pas important en el què tots i totes hem de sumar esforços. I nosaltres així ho hem pogut fer destinant-hi el que rebem dels fons del Pacte d'Estat 2019 contra la violència de gènere, que gestiona el Ministeri d'Igualtat.

Amb el suport de:

 

És per això que ho volem compartir amb els veïns i veïnes, donant a conèixer la nostra aportació per reforçar aquest servei que utilitzen o poden utilitzar les dones del nostre municipi.

Darrera actualització: 24.03.2022 | 16:15