El Consorci del Lluçanès publicarà un receptari intercultural amb plats de 12 països

Dijous, 7 de desembre de 2023

Presentació Receptari intercultural del Lluçanès

El proper divendres 15 de desembre es presentarà un recull de receptes de 12 països del món creat per l’alumnat participant als cursos de català inicial del Lluçanès.

En el marc dels cursos de català inicial que des del setembre s’estan portant a terme als municipis d’Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès i Sant Feliu Sasserra s’ha treballat la gastronomia i les tradicions culinàries dels diferents països d’origen de l’alumnat fins a acabar recollint una recepta representativa de cada cultura i creant un receptari. A més, es va convidar a l’alumnat que volgués a crear propostes per a la portada. Finalment s’hi ha inclòs la il·lustració de l’alumna Noemí López Pérez del curs d’Oristà.

El Receptari intercultural del Lluçanès mostra vint-i-una receptes de països com Cuba, Senegal, Argentina, Geòrgia o Brasil i mostra, per tant, quins són els països d’origen d’una part de la població del Lluçanès. Cada recepta defineix els ingredients i la preparació i moltes d’elles recullen també curiositats sobre el plat. Algunes de les receptes que hi trobarem són el típic Thiep Bou Diem (arròs amb peix) del Senegal; les Hojuelas, un clàssic aperitiu del Nadal de Colòmbia; les Empanadas sanitagueñas molt populars al nord de l’Argentina, o la Kicka de xocolata, el típic pastís que acompanya les celebracions al Marroc.

La presentació serà el divendres 15 de desembre a les 6 de la tarda al Local Social de Sta. Creu de Jutglar en un acte obert a tota la població del Lluçanès i que comptarà amb els autors i autores i amb una mostra dels plats del món recollits al receptari per poder degustar i compartir.

El receptari es podrà recollir gratuïtament el dia de la presentació. També estarà disponible per consultar a la web del Consorci a partir del dilluns 18 de desembre.

Darrera actualització: 7.12.2023 | 08:09