Torna la Fira d'Artesania

Dimarts 17/11/2015
Fira
Fira

Torna la fira d'artesania d'Oristà. Enguany serà el diumenge 22 de novembre i es celebrarà la XXII edició. Des de l'inici de la fira l'any 1993, aquesta ha anat evolucionant i adaptant els continguts a fi de mostrar els productes de la terra i de proximitat, així com diferents demostracions d'oficis tradicionals. Tot visitant la fira la gent ha pogut gaudir dels atractius del poble d'Oristà.
Per l'edició d'aquest any, tot i mantenir l'ànima de la fira, s'ha volgut introduir alguns elements nous a fi de fer-la més atractiva per tots els públics, també s'ha allargat l'horari de les activitats durant tot el dia.

Fira
Fira

Per obrir la fira un grup de veïns del poble organitza, com cada any, un esmorzar en benefici de la Marató de TV3 on ja es pot començar el dia degustant els productes del municipi en bona companyia i a la vora del foc, que per les dates acostuma a ser un bon aliat.
Seguidament es podrà visitar la fira: en aquesta edició hi podreu trobar com cada any una gran varietat de productes tant d'alimentació (embotits, formatges, pa i coques....),com productes d'herbolari, roba i complements fets a mà, etc.
Durant tot el dia hi haurà una demostració de forja a càrrec d'en Juanju Rodríguez, veí del municipi, on s'oferirà la possibilitat de practicar l'ofici. Com cada any també es podrà visitar la Cripta Preromànica i el Museu de Terrissa Catalana “Perot Rocaguinarda” on, a part de l'excel·lent col·lecció de terrissa catalana, a la sala annexa es podrà visitar una exposició de labors fetes per veïnes del municipi.
Com a novetat destacada podrem veure el pintor Toni Ortiz pintant un mural en 3D a l'escenari de la sala polivalent, on també es podrà gaudir d'una exposició de quadres pintats al municipi durant els dies previs a la fira per pintors de la comarca.
Pels petits de casa hi haurà inflables al pati de l'escola i també tindran l'opció de fer una passejada en poni. Els no tant petits també tindran l'opció de practicar amb una petita mostra de jocs cedits per “Guixot de 8”, que de ben segur posaran a prova les habilitats de tots.
També hi haurà una exposició de vehicles clàssics, majoritàriament motos , així com una petita mostra de cotxes de ral·li preparats per l'empresa PCR Motor.
Fira
Fira

En diferents moments del dia hi haurà espectacles al carrer a càrrec de la companya “L'ou cost”, després de dinar podrem fer una cercavila amb batucada pel poble amb el grup “Batuka l'Olla d'Oló” i per acabar el dia a la sala polivalent podrem assistir al musical “Mare meva, quin concert”, amb música i veu en directe a càrrec del Cor Nou de Tona.
 

Imatges i vídeos

PintorPintors
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12/06/2019 08:35