Passegem junts

Dimecres 29/05/2019
El passat dijous 23 de maig al matí es va realitzar una passejada conjunta entre els alumnes de l'escola Llevant d'Oristà i els avis i àvies de la població.

La caminada va iniciar-se a la mateixa escola i es va fer un recorregut passant per la palanca, la resclosa i fins a la Font de la Baga. El tema de la passejada era l'aigua: els avis i àvies van aprofitar els diferents indrets de parada per explicar com influïa en el seu dia a dia el fet que no hi hagués aigua corrent a les cases, amb anècdotes i records i els alumnes, van poder experimentar com es rentava abans a mans i amb una pala, apart de poder resoldre tots els seus dubtes. En la última parada, punt de festeig per als nostres avis i àvies, van cantar conjuntament tres cançons típiques d´abans que es conserven encara molt adients per a l'ocasió: Les nenes maques al dematí, Baixant de la Font del gat i La Pastoreta. Un cop finalitzat el recorregut es va fer un berenar a l'escola.

Aquesta activitat ha estat organitzada pel Consorci del Lluçanès i l'Escola Llevant d'Oristà amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Oristà amb una cinquantena de participants.

Imatges i vídeos

Passegem juntsPassegem juntsPassegem juntsPassegem juntsPassegem juntsPassegem juntsPassegem junts
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 01/10/2020 14:53