Adquisició d'un llibre amb història sobre el Perot Rocaguinarda

Dijous 19/11/2015
L'ajuntament recentment ha adquirit un exemplar del llibre “Peròt Ròca Guinarda”, de Lluis Mª Soler y Teról publicat a l'any 1909. El llibre el va localitzar el Jordi Puig d'Oristà a la llibreria Costa Llibreter de Vic.

PEROT ROCAGUINARDA

 

HISTÒRIA D'AQUEST BANDOLER

de Lluís Mª Soler i Terol


 Aquest llibre original, imprès el 1909, és el primer que es va escriure sobre aquest personatge nascut a Oristà i és l'origen dels que s'ha publicat posteriorment. No és conegut el nombre d'exemplars impresos, però sembla ser que no van ser més de cent. Actualment es té constància del que hi ha a la Biblioteca Nacional de Catalunya i altres a llocs tant dispars com Anglaterra, Alemanya, Madrid, Saragossa o Manresa.

 L'autor va disposar de molta informació al poder-se documentar als arxius que foren destruïts posteriorment durant la Guerra Civil. Alhora demostra un alt coneixement del propi entorn i de la seva casa natal, com ho corroboren els dibuixos tant de l'exterior com de detalls de l'interior de la casa.

 El volum aquí exposat té una particularitat que el fa únic; és la dedicatòria que fa l'any 1921 el pare de l'autor a alguna persona, de la qual es desconeix la seva identitat.

 

 

Imatges i vídeos

PortadaCasa RocaguinardaGrafits del Perot
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12/06/2019 08:35